𝗪𝗶𝗷 𝘇𝗶𝗷𝗻 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗻𝗲𝗿 𝘃𝗮𝗻 𝗵𝗲𝘁 𝗭𝗼𝗿𝗴𝗦𝗮𝗮𝗺𝗪𝗼𝗻𝗲𝗻 𝗖𝗼𝗻𝗴𝗿𝗲𝘀

Op 2 & 3 oktober vond de vijfde editie plaats van het ZorgSaamWonen Congres in Den Haag. JSO was dit jaar partner. Het ZorgSaamWonen Congres verbindt de wereld van architecten, bouwers, beheerders en ontwikkelaars met die van lokale, regionale en provinciale overheden, burgerinitiatieven, zorgorganisaties, dienstverleners en woningcorporaties op de maatschappelijke opgaven op het gebied van wonen, welzijn en zorg.

Het thema:  ‘Vitale wijken voor senioren: slimme combinaties van wonen, welzijn en zorg’. 

Lees meer over het congres: https://www.zorgsaamwonencongres.nl

Waarom doen we mee?

Vitale wijken kunnen alleen bestaan als de bewoners van die wijk zich daar thuisvoelen in hun wijk. Als JSO weten we als geen ander hoe je inwoners betrekt bij de inrichting van hun wijk. Onze kennis willen we graag delen.

Wat we doen

We helpen gemeenten, woningcorporaties, maatschappelijk organisaties en bewoners(groepen) om de leefbaarheid in hun wijken  te verbeteren en om samen oplossingen te vinden die hun wijk en inwoners nodig hebben. We werken altijd in overleg met onze opdrachtgevers en ontwikkelen trajecten graag op maat. We gebruiken daarbij graag onze eigen methodes.

Omgevingswalkshop

Hoe geef je mensen een stem en verantwoordelijkheid bij de ontwikkeling van hun eigen leefomgeving? Hiervoor ontwikkelden we de Omgevingswalkshop. Hét instrument voor gemeenten, woningcorporaties en welzijnsorganisaties om creatief aan de slag gaan met bewoners en stakeholders. Je gaat met bewoners op zoek naar hun waarden. Wat vinden zij belangrijk in een wijk? Het resultaat is een rijke set van waarden als onderlegger voor actie– en gebiedsplannen. 

Informatie over de omgevingswalkshop

Ik-wij-wijk: samen bouwen aan vitale wijken

Vitale wijken ontstaan alleen als verschillende partners in een wijk samenwerken. Zorg, welzijn, gemeente en bewonersinitiatieven. Maar hoe doe je dat? Hoe spreek je dezelfde taal? We ontwikkelden de methode Ik-wij-wijk. Dit helpt teams en organisaties om effectiever samen te werken.

Informatie over Ik-wij-wijk

Inspiratie

We delen onze tips en ervaringen.

Eenzaamheid: hoe kom je achter de voordeur?

Mensen die zich eenzaam voelen lopen er meestal niet mee te koop en dus is het niet altijd zichtbaar voor buurtgenoten, gemeente en organisaties. Hoe kom je dan toch achter de (spreekwoordelijke) voordeur? Charlotte Hanzon geeft tips.

Naar de tips

‘Intrinsiek gedreven om de wereld mooier te maken’

Waardegedreven werken, naar een helder doel, moet volgens Charlotte Hanzon en Bea Houwers de standaard worden in het sociaal domein. Toch stuiten ze regelmatig op opdrachtgevers of organisaties die een vraagstuk voorleggen waarbij het doel niet scherp is.

Lees het interview op de congressite