Wijkgericht werken gebeurt steeds vaker. De wijk is immers de plek waar gemeenten landelijke ambities concreet kunnen maken. Wijkverbinders spelen hierbij een grote rol. Ze leggen verbinding tussen inwoners en gemeente en kunnen samenwerking faciliteren en coördineren. Toch zijn veel gemeenten nog zoekende. Hoe kunnen ze wijkverbinders goed inzetten? Wat is hun positie in de organisatie? Wanneer betrek je als beleidsmedewerker een wijkverbinder bij je plannen? Op dinsdag 2 juli organiseren we daarom de inspiratiebijeenkomst ‘De rol van de wijkverbinder.’

Het programma

Deze middag presenteert onze collega Marit Buzing de uitkomsten en adviezen uit onderzoek dat ze deed naar de rol van de wijkverbinder. Ze vertelt onder andere over de positie van wijkverbinders, welke voordelen de inzet van wijkverbinders heeft en wat zij kunnen betekenen voor wijkgericht werken in de gemeente.

Daarna gaan we aan inspiratietafels in gesprek voor het uitwisselen van kennis, ideeën en ervaringen. We sluiten de middag af met een borrel.

Voor wie?
Dus ben je wijkverbinder (of wijkregisseur, gebiedsregisseur, wijkcoördinator), beleidsmedewerker bij een gemeente of wethouder? En wil je dat de rol ven kennis an wijkverbinder beter wordt benut? Of wil je meer inzicht in de functie en rollen van de wijkverbinder? Of weten hoe je met wijkverbinders wijkgericht werken kunt versterken? Dan is deze bijeenkomst echt iets voor jou!

Aanmelden
Deelname is gratis. Wel ontvangen we vooraf graag je aanmelding.

Aanmelden

  • Datum: dinsdag 2 juli 2024
  • Tijd: 14.30- 17.30 uur
  • Locatie: Spaces Rode Olifant, Zuid Hollandlaan 7, Den Haag