(Actie-)onderzoek

JSO is ervaren in het uitvoeren van verschillende vormen van onderzoek. Hierbij is het onderzoek voor ons nooit het doel. We zien het als een middel om tot onderbouwde verandering of vernieuwing te komen, ingrediënten te verzamelen om een taai vraagstuk aan te pakken of te verkennen waar mogelijkheden liggen om tot meer of betere samenwerking te komen.

Voor gemeenten, provincies, maatschappelijke organisaties en corporaties voeren wij bijvoorbeeld verkenningen, evaluatieonderzoek, behoefteonderzoek uit of actiegericht onderzoek, waarbij verbeterproces en onderzoek gelijk oplopen. Ook doen we krachtenveldanalyses en wijkscans.

Vanuit de praktijk
In onze onderzoeken zetten we actieve methoden in. Hierdoor werken we vanuit de praktijk en halen we verschillende perspectieven op een vraagstuk naar boven. Zo zorgen we ervoor dat de uitkomsten gedragen zijn en in de praktijk toepasbaar.

We doen bijvoorbeeld (straat)interviews, organiseren focusgroepen en werken met een onderzoekswerkgroep met uitvoerders en cliënten die mede-eigenaar zijn van het onderzoek. Samen met de opdrachtgever bepalen we welke mix van methoden passend is voor de vraag. Denk aan een EffectenArena, SWOT-analyse, klantreis of interviews met onderwerpkaarten.

Meer weten? Neem dan vooral contact met ons op voor de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Meer weten?

We gaan graag met je in gesprek over wat we voor jou kunnen betekenen.

Bel of mail met:
Nita van Veluw 
Charlotte Hanzon

 

Dit doen we ook

Project- en procesmanagement
Organisatie- en teamontwikkeling
Interim
Methodiekontwikkeling
Monitoren van impact