Voor de gemeente Westland zijn we bezig met een mooie opdracht. In vier maanden maken we voor hen een uitvoeringsplan SPUK. Een stevige opgave. Al was het maar, omdat de grote uitdaging is om gezondheid te bevorderen door integraal de 13 thema’s in de brede SPUK te verbinden. Zo kunnen alle ambtenaren samenwerken vanuit een gezamenlijke visie en zo meer effect realiseren

We zijn hiervoor met twee collega’s bijna fulltime interim aan de slag.  Interim, omdat er afstemming nodig is met veel ambtenaren, maar ook met andere organisaties in de gemeente. En omdat een overstijgende blik nodig is. Die hebben we!

Bij het maken van het plan gebruiken we onder andere de doelenboom. Met als leidende vraag: wat denken, voelen, weten, kunnen, durven de inwoners over ca 5 jaar. Wat merken zij van de inzet van gemeente en partners om de gezondheid te bevorderen?

Eind juli moet het klaar zijn. Dan ligt er voor de gemeente een uitvoeringsplan voor de komende 2 jaar mét acties dat bestuurlijk kan worden vastgesteld. Want naast de procesbegeleiding nemen we ook het schrijven voor onze rekening.

Ook hulp nodig?
Kun je ook wel wat hulp gebruiken bij het uitvoeringsplan SPUK? We hebben nog wel wat ruimte voor meer gemeenten en nemen je graag wat werk uit handen. Neem contact op met Jeanette van der Meer.