Er kan heel veel binnen zorg en welzijn op 1,5 meter, maar er is creativiteit en lef voor nodig. Het was een van de uitkomsten van onze online Brainfood van afgelopen 7 mei. Met ongeveer 20 deelnemers, van praktijk tot bestuur, keken we naar goede voorbeelden om het (fysieke) contact met kwetsbare groepen mogelijk te maken. De stream staat nu online.

Een lijstje met ideeën

Hoe organiseer je dienstverlening aan kwetsbare groepen in de anderhalvemetersamenleving? Deze vraag stond centraal en veel deelnemers blijken daar ideeën op na te houden. Het leidde over en weer tot inspiratie en “een lijstje met ideeën” voor ondersteuning van kwetsbaren.  

Instagram

Welzijnsdienstverlener Minters Vlaardingen organiseert challenges via Instagram. Dit account vind je hier: https://www.instagram.com/Mintersvld/ 

Een vraagstuk dat specifiek benoemd werd, is hoe migrantenouderen te bereiken. Duidelijk is de rol van migrantenorganisaties. Lees hier over de cruciale rol die sleutelpersonen hierbij hebben.

Bekijk de volledige Brainfood hier terug. (tekst gaat verder onder de video)

Aanmelding

Je kunt je niet meer aanmelden. Volg ons op Linkedin voor meer info over nieuwe Brainfoods. 

Brainfood is de online lunchbijeenkomst van JSO die in het teken staat van kennisuitwisseling. Elke keer serveren we een ander uitdagend vraagstuk uit samenleving en actualiteit en tasten met elkaar de grenzen af. Het is een lunchbijeenkomst, dus eet vooral een broodje mee. Meer weten? Volg JSO op Linkedin en we houden je op de hoogte.

De foto boven dit artikel is van patricia serna via Unsplash