Kinderen en jongeren in jeugdzorginstellingen en gezinshuizen hebben in de coronatijd maanden geen bezoek of verlof gehad. Hoe kunnen we het broodnodige contact met ouders, broers, zussen en vrienden weer herstellen nu de lockdown wordt afgebouwd?

In deze Brainfood is Peer van der Helm, lector Residentiële Jeugdzorg van Hogeschool Leiden te gast. Hij sprak eerder over de schadelijke gevolgen van het binnen zitten en het gebrek aan contact met naasten. Nu de afbouw van de lockdown in volle gang is willen we met elkaar kijken naar slimme oplossingen voor de jeugdzorg om het contact met het netwerk te herstellen.

  1. Hoe kunnen kinderen en jongeren (binnen de coronabeperkingen die er nog zijn) in contact blijven met hun naasten?
  2. Wat doe je als het netwerk onvindbaar is geworden en hoe herstel je dit ‘verloren contact’?  

We nodigen je uit om deel te nemen en ervaringen, ideeën en vragen met elkaar uit te wisselen.

Aanmelden

Deze Brainfood is met name interessant voor bestuurders, professionalsouders/jeugd in de jeugdzorg. Wil  je meepraten of luisteren in de online sessie van 12.00- 12.45 uur? Meld je aan via het onderstaande formulier en wij sturen je vooraf de link. Heb je vragen? Neem dan contact op met Nita van Veluw, n.van.veluw@jso.nl.

Je kunt je niet meer aanmelden. Volg ons op Linkedin voor meer info over nieuwe Brainfoods. 

Contact Nita van Veluw

27 mei 2020

Brainfood is de terugkerende lunchsessie van JSO die in het teken staat van kennisuitwisseling en discussie. Elke keer serveren we een ander uitdagend thema uit samenleving en actualiteit. Het is tijdens lunchtijd, dus eet vooral een broodje mee. Op hoogte blijven? Volg JSO op Linkedin.

De afbeelding boven dit artikel is van Frank van Rongen en is gemaakt voor de gebiedsontwikkeling van het Zuiderpark in Den Haag.

Deel dit artikel