Samenwerken in de wijk om gedupeerde kinderen in Rotterdam te helpen de gevolgen van de toeslagenaffaire te overwinnen.

Vraag van de opdrachtgever aan JSO

Ondersteun en begeleid ons in het onderzoeken, ontwikkelen en beschrijven van een werkwijze om jeugdigen en jong volwassenen, die de dupe zijn geworden van de toeslagenaffaire in Rotterdam, te steunen en helpen.

Onze aanpak

Aanpakken kan alleen met de gedupeerde ouders, kinderen en ervaren professionals zelf erbij, participatie dus! Daarom hebben we ontwikkelsessies georganiseerd. Daarin kan iedereen meedenken en uitproberen wat wel of niet werkt. Stap voor stap hebben we de groep begeleid en nu ligt er een werkwijze op de Rotterdamse tafel die goed genoeg is om een tweede fase in te gaan. We begeleiden het proces van de ontwikkelgroep, doen actiegericht onderzoek, stimuleren het experiment en schrijven op waar gezamenlijk ‘JA’ tegen wordt gezegd.

Het resultaat

Nu ligt er een werkwijze voor gedupeerde kinderen op tafel: Werkwijze Slagkracht! Hiermee kan doorontwikkeld worden in het najaar in de Rotterdamse wijken.
Wijkgericht werken is de gemakkelijkste manier om deze gedupeerde gezinnen te bereiken. De verwachting is dat in 2023 de werkwijze wordt uitgerold in Rotterdam.

 

Deel dit artikel

Opdrachtgever Gemeente Rotterdam, Avant Sanare, Indigo, Team Toeslagen Rotterdam.

Contact Nita van Veluw