We zoeken twee zelfstandige, authentieke en gedreven adviseurs met hart voor de mensen om wie het gaat

JSO groeit! Daarom zoeken we twee nieuwe adviseurs ter versterking van ons team. Bij JSO werken positieve veranderaars met een sociaal en ondernemend hart. We helpen gemeenten, uitvoeringsorganisaties en het Rijk bij het oplossen van maatschappelijke en organisatievraagstukken.

Ons uitgangspunt: duurzaam veranderen kan alleen sámen met de mensen om wie het gaat. We gaan altijd voor een wisselwerking tussen de systeem- en leefwereld, het verbinden van mensen en positieve verandering. Daarbij gebruiken we het liefste vernieuwende en innovatieve manieren van organiseren. Van Transitiearena tot Deep Democracy en onze eigen ontwikkelde en beproefde aanpak Ik-Wij-Wijk.

Onze werkwijze is creatief, resultaatgericht en positief. Of het nu gaat om procesbegeleiding, actiegericht onderzoek, interimPlus, projectleiderschap, methodiekontwikkeling of begeleiding van organisatie- en teamontwikkeling. Onze opdrachtgevers zijn gemeenten en maatschappelijke organisaties. Denk aan welzijnsorganisaties, jeugdhulpinstellingen en woningcorporaties. De kernwaarden van JSO zijn positief, betrouwbaar en gelijkwaardig.

Wie zoeken we

Voor een zo optimaal mogelijke samenstelling van ons team zoeken wij twee adviseurs met ieder een eigen profiel.

Profiel 1

Je hebt een passie voor participatie. Of het nu om jong of oud gaat, je weet hoe je mensen kunt betrekken en invloed en inspraak geeft. Je hebt kennis van de veranderingen binnen de jeugdhulp en/of de Wmo en ervaring met het begeleiden van adviestrajecten Ook heb je samengewerkt met gemeenten, maatschappelijke organisaties in welzijn, zorg en jeugdhulp en je begrijpt hoe deze organisaties werken. Je maakt je nieuwe theorieën snel eigen en kunt in korte tijd een creatieve aanpak neerzetten. Je bent enthousiast, hebt overtuigingskracht en verkoopt met verve je expertise. Ook belangrijk: je bent gezegend met een eigenzinnige blik op vernieuwende manieren van organiseren. Je schrikt niet terug van weerstand en hebt gevoel voor verschillen tussen beleid en praktijk.

Profiel 2

Je hebt een duidelijke visie op wijkgericht werken aan sociale kwaliteit. Vanuit deze visie begeleid je advies- en verandertrajecten. Van coördinatie van zorg en welzijn op wijkniveau tot wijkontwikkeling. Je doet dat samen met alle betrokkenen: inwoners van alle leeftijden, maatschappelijke organisaties, ondernemers, overheidsinstanties en alles wat we hier niet kunnen noemen, omdat de lijst dan te lang wordt. Je vindt altijd vernieuwende manieren om de systeemwereld met de leefwereld te verbinden. Je volgt de ontwikkelingen in de Omgevingswet om initiatieven te stimuleren en je weet dat fysiek en sociaal complementair aan elkaar zijn. Een verandering aan een wijk, straat of pleintje zegt altijd iets over het gebruik ervan.

Voor beide profielen geldt dat je 1 tot 7 jaar ervaring hebt als extern adviseur en procesbegeleider in het sociaal domein. Ook heb je ervaring met projectmanagement en acquisitie. Het is een pré als je hebt gewerkt met kwalitatief evaluatie- of actieonderzoek. Je ogen en oren staan altijd open voor nieuwe acquisitiekansen en die kansen weet je ook te benutten. Je opleiding is HBO+ of WO.

Ons team

We werken met een team van ondernemende en bevlogen adviseurs. Stuk voor stuk zijn we ambitieuze, intrinsiek gedreven vakmensen die zich maximaal inzetten voor onze opdrachtgevers. Met elkaar bouwen we met plezier aan het bedrijf en voelen ons daar gezamenlijk verantwoordelijk voor.

 

Wat bieden wij?

 • een plaats waar je je sociale hart in de praktijk kunt inzetten;
 • een plek waarin jij, je samen met je collega’s ondernemer voelt;
 • een afwisselende baan in een groeiende onderneming met enthousiaste en betrokken collega’s;
 • een bureau vol ambitie, volop in ontwikkeling;
 • een lerend team, we maken tijd vrij om van en met elkaar te leren;
 • een dienstverband van 32 – 36 uur in de week;
 • mogelijkheden om je te ontwikkelen via opleiding of training;
 • veel vrijheid en verantwoordelijkheid;
 • voor kandidaten aan het begin van hun carrière bieden wij een startsalaris van minimaal 2.750 euro. Ben je wat verder in je ontwikkeling, dan bedraagt het aanvangssalaris tussen 3.000-4000 euro.

 

Hebben we jouw interesse gewekt?

Stuur je motivatie en cv, voor 20 januari 2022, naar Bea Houwers, hr@jso.nl. Geef daarin duidelijk aan wat jouw commerciële advieservaring is en binnen welke inhoudelijke thema’s je hebt gewerkt. Wil je eerst meer weten? Bel dan vooral even. Ook dat kan met Bea via 0182-547888.

 

De procedure op een rij

 • Je cv en motivatie kun je sturen naar Bea Houwers hr@jso.nl.
 • Reageer per mail vóór 2o januari 2022.
 • Heb je vooraf nog vragen dan kun je bellen met 0182-547888.