Adviseur sociaal domein

Wil jij als adviseur aan de slag met verschillende thema’s binnen het sociaal domein? Heb jij een sociaal en ondernemend hart? En wil je onze opdrachtgevers adviseren en ondersteunen? Dan maken wij bij JSO graag kennis met jou! 


Wat ga je doen?

Of het nu gaat om het invoeren van een nieuwe werkwijze in een organisatie, het maken van een wijkvisie op gezondheid of de aanpak van eenzaamheid; Jij hebt ideeën over hoe je inwoners, professionals en vrijwilligers kunt betrekken, invloed geeft en in beweging krijgt. Je helpt daarbij om beleid te vertalen naar de praktijk en andersom!

Vraagstukken waar jij mee aan de slag gaat zijn bijvoorbeeld; ‘Hoe kunnen in onze gemeente zoveel mogelijk mensen op een waardevolle en passende manier meedoen bij ontwikkelingen in hun wijk?’ Of: ‘Hoe komen we tot een meer participatieve werkwijze binnen onze gemeente?’ Maar ook ga je soms als begeleider aan de slag met een gemeentelijk preventieakkoord of als adviseur op het gebied van methodiekontwikkeling voor bijvoorbeeld jeugdhulp of eenzaamheidsvraagstukken.


JSO

Wij zijn een team van positieve veranderaars met een sociaal en ondernemend hart. We helpen gemeenten, uitvoeringsorganisaties en het Rijk bij maatschappelijke en organisatievraagstukken. Wij zijn inzetbaar als adviseur, project- of procesbegeleider, onderzoeker of methodiekontwikkelaar. Grote maatschappelijk vraagstukken lossen we kleinschalig op. Altijd mét de mensen om wie het gaat. De thema’s waarin wij ons onderscheiden zijn wijkgericht werken en participatie!

In al onze opdrachten zorgen we voor inspraak, betrokkenheid en medezeggenschap van alle betrokkenen.  We gebruiken het liefste innovatieve manieren van organiseren. Van transitiemanagement tot deep democracy.


Het team

We werken met een team van 8 vakkundige adviseurs en 2 ondersteunende collega’s. Stuk voor stuk houden we ervan om naar buiten te treden, zijn we intrinsiek gedreven en zorgen we voor het bereiken van het beste resultaat voor onze klanten, Daarnaast hebben we er plezier in om met elkaar verantwoordelijk te zijn voor JSO. Onze kernwaarden zijn: positief, betrouwbaar en gelijkwaardig.


Wat hebben wij jou te bieden?

Een afwisselende baan in een ondernemend bedrijf waar je je sociale hart in de praktijk kunt inzetten. Je wordt onderdeel van een team waar tijd vrijgemaakt wordt om van en met elkaar te leren. Tegelijk heb je veel vrijheid en verantwoordelijkheid en is er ruimte om te groeien in je commerciële verkoopvaardigheden.


Daarnaast bieden wij:

 • Een salaris afhankelijk van jouw kennis en ervaring tussen de € 3.000,- en € 4.800,- bruto per maand op basis van 36 uur.
 • Een 13e maand en een variabele winstuitkering (afhankelijk van het gezamenlijk gecreëerde succes).
 • Flexibele werktijden en werkplek. Je werkt op ons toffe kantoor in Den Haag of een flexibele locatie,  bij de klant of vanuit huis.
 • Ruimte om jouw optimale werk- en privébalans te vinden. Je krijgt een telefoon en laptop en de mogelijkheid om je werk daar te doen waar dat het beste op dat moment past.
 • Een thuiswerkvergoeding en de mogelijkheid om thuis een mooie werkplek in te richten.
 • Een NS Businesscard voor woon-werk en werk-werk verkeer.
 • Volop mogelijkheden om je te ontwikkelen (via opleiding of training), te groeien en impact te maken.
 • Een vaste mentor die jou in de eerste maanden wegwijs maakt binnen onze organisatie.


Wat is voor JSO belangrijk?

Je bent een creatieve doorpakker en ondernemend ingesteld. Wie je ook tegenover je hebt, jij kunt met iedereen contact leggen. Je zit vol met ideeën over hoe je potentiële opdrachtgevers mee kunt nemen in wat JSO voor hen kan betekenen. Je bent in staat dit, samen met je collega’s om te zetten in een concreet voorstel en deze ook succesvol te verkopen en uit te voeren. Je bent gewend om uren te schrijven, te werken met een omzettarget en je te verantwoorden naar de opdrachtgever op inhoud en budget. Tot slot vind je het leuk om samen met je collega’s aan JSO te bouwen.


Je brengt in ieder geval mee: 

 • Een WO werk- en denkniveau.
 • Minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring als adviseur of projectleider binnen het sociaal domein.
 • Een netwerk in het sociaal domein en affiniteit met relevante maatschappelijke vraagstukken.
 • Beschikbaarheid van 32-36 uur per week.

Ben je een adviseur of ondernemer met meer senior capaciteiten; ook dan zijn we zeker geïnteresseerd in jou!


Interesse? 

Ben je enthousiast geworden over deze functie? Of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Bea Houwers (06 -34 949 929 of hr@jso.nl). Wil je solliciteren? Dan ontvangen we graag je cv met motivatie waarin je benoemt welke inhoudelijke thema’s jouw interesse hebben.