Al 25 jaar werk ik voor JSO. Ik voel me ervaren maar ben toch dagelijks verwonderd. Niets blijft hetzelfde in dit werk. De processen zijn herkenbaar, de mensen nooit. Ik ken daarom geen automatische piloot. Mijn kracht is dat ik mijn ervaring gemakkelijk combineer met opnieuw kijken en innoveren.

Als projectmanager heb ik veel ervaring in de jeugdsector. Ik houd van uitdagende kwesties, zoals: hoe breng je ouders meer aan zet in het jeugdstrafrecht? Hoe kun je jongeren behandelen zonder tralies? Hoe voorkom je dat kinderen jonger dan 12 jaar het criminele pad op gaan? Ook pakte ik eerder vraagstukken rond vluchtelingen op.

Mijn stijl van werken is: open & direct, enthousiast & betrokken, ambitieus & resultaatgericht. Bij JSO kan ik vrijuit werken vanuit kernwaarden van individuen, groepen en organisaties en met een missie: een beter leven voor mensen in onze samenleving. Hoe mooi is dat?

Drie veelgestelde vragen aan Nita van Veluw

Hoe kunnen we gezinnen in de wijk eerder bereiken en ondersteunen om te voorkomen dat problemen escaleren?
De sleutel ligt vaak in zichtbaar en laagdrempelig aanwezig zijn. Ik help jongerenwerk en wijkteams om signalen sneller te herkennen en relaties op te bouwen met gezinnen voordat de hulpvraag groot wordt. Samen zoeken we naar manieren om eerder aan tafel te komen, dichtbij, vertrouwelijk en zonder stigma.
Echte participatie vraagt om meer dan een klankbordgroep. Het begint met luisteren: wat hebben jongeren, ouders of ervaringsdeskundigen nodig om zich uit te spreken en betrokken te voelen? Ik begeleid organisaties bij het opzetten van vormen waarin participatie geen vinkje is, maar een gelijkwaardig onderdeel van beleid en uitvoering.
Veel organisaties hebben goud in handen, maar missen de tijd om te reflecteren en door te ontwikkelen. Samen brengen we in kaart wat werkt, waar knelpunten zitten en hoe we kunnen versterken. Ik help om de praktijkkennis te vertalen naar een heldere, gedragen werkwijze, onderbouwd én toepasbaar.